top of page

Відповімо на усі ваші питання

Приділивши більше уваги питанням щодо сходів на нашому сайті можна зекономити кошти, час та нерви.

  • instagram
  • social (1)
  • pinterest

Якісні сходи очами фахівців

Оновлено: 27 черв. 2023 р.


Іноваційне кріплення сходинки до огородження
Якісні сходи від Ягер

Тут ми звертаємо увагу читача на питаннях пов'язаних з поняттям "якісні сходи", що можуть виникнути під час спілкування з виробником.


  • Проєктна документація та креслення. Це обов'язкова складова якісних сходів та захист від непорозумінь між виконавцем робіт та замовником. Замовник не зможе довести, що він заплатив за одне, а йому зробили інше, якщо не буде креслень.

  • Кріплення сходинок до каркаса. Сходи мають технічні вимоги щодо кріплень сходинок до опорних конструкцій. Кріплення сходинок має бути, як на малюнках c або d. Внаслідок неправильного кріплення ваші сходи будуть рипіти.

Схеми кріплення сходинок до опорної конструкції
Кріплення сходинок до опорної конструкції

Усі частини сходів мають бути ідеально підігнані одна до одної, бо знову ж таки сходи будуть рипіти, особливо сходи з деревини. Клеєні складові сходів(сходинки, поручні...) мають бути якісно підігнані під час склеювання, щоб не було видно швів.

  • Яке покриття використовує виробник для фарбування деревини та металу? Для сходів підходять паркетні лаки або олія — віск, що мають надвисоку стійкість до стирання. На готових лакованих або фарбованих поверхнях не повинні залишатися сліди луснувши бульок, шорсткості, сміття, плівки для пакування. Усі деталі мають бути одного відтінку та мати однаковий блиск. Рекомендуємо замовникам приймати складові з деревини при однаковому освітленні. Це заощадить ваш час і нерви, допоможе уникнути непорозумінь з підрядником з приводу кольорів виробу, оскільки вже змонтовані сходи мають нерівномірне освітлення, яке спотворює передачу кольорів.

  • Якість деревини. Деревина не повинна мати сучків та тріщин. На дерев'яних поверхнях не має бути товстого шару шпаклівки. Однак, якщо проєктом заплановані декоративні сучки та тріщини, існують двокомпонентні шпаклівки для глибоких дефектів деревини.

  • Вологість деревини до покриття. Складові частини з деревини мають бути певної вологості (8-10%) до оброблення лакофарбовим покриттям, оскільки у протилежному випадку покриття потріскається, а деревину порве. На сам перед це стосується великих площин, таких як сходові майданчики та сходи.

  • Які сходинки обрати, з клеєного масиву деревини чи шпоновані? Ми рекомендуємо сходинки з клеєного масиву, якщо ви не впевнені в надійності виробника оскільки не в змозі проконтролювати наповнення сходинки під шпоном.

  • Кріплення сходів до стін має бути відповідним до технологічних вимог щодо різних матеріалів. Тому ми ще на початку спілкування з замовником з'ясовуємо з яких матеріалів зведені прилеглі до сходів стіни.

  • Металеві конструкції, що за планом не обшиваються деревиною, мають бути без дефектів, зварювальні шви шліфовані та шпакльовані. Металеві складові сходів виставлені згідно з рівнем, не припустимі підкладки під сходинки. І на останок, якість сходів залежить від майстерності, компетентності та порядності підрядника.

38 переглядів0 коментарів
bottom of page